Tontti

Tontin löytämiseen meni reilu vuosi. Asiat voisivat olla hyvinkin erilailla, sillä tarjottiin aivan toiselta paikkakunnalta kahdestakin tontista, eikä koskaan päästy näiden hinnoista yhteisymmärrykseen ja toisaalta onneksi- sillä nyt kuitenkin tuntuu että tämä tontti ja sijainti oli juuri meille tarkoitettu!
Lähdimme alkuun etsimään tonttia ehdoilla: joka ikkunasta näkyy metsä, sijainti korkeintaan 30km päässä työpaikoista eli tuolloin Helsingistä, hinta max.70000, mielellään kävelymatka kouluun  ja vielä pitäisi piha saada etelään-länteen. Mutta eihän kaikkea voi saada, joten lopulta luovuttiin lapsen takia haja-asutusalueen tonttivalikoimista, sillä kaverit on lapsille tärkeimpiä elämässä, kun ei meille enempää lapsia ainakaan vielä ole suotu.
Olin kuolannut tonttiamme useaan kertaan etuovessa jo aiemmin, mutta tuolloin matkaa työpaikasta oli liikaa ja lopulta kun sain unelmien työpaikan 12km päästä tuosta tontista ei päätös ollut vaikea. Päättyvä pieni tie, hiekkapohjainen loiva ylämäki rinne, 300m kävelytietä kouluun ja päiväkotiin, paljon uusia taloja ja lapsiperheitä, ihanat mäntykngasmaastot sekä uimarannalle kävelymatka. Hintakin oli kohtuullinen. Joten hyvin äkkiä viime keväänä oltiinkin sitten tontin omistajia, asunnottomia (oma asunto myytiin päivässä) sekä uusi työpaikka, joten koko elämä lähti kerralla ”vaihtoon”… 🙂
Mutta alkujärkytyksen, (sillä kaikki nämä tapahtui viikon sisällä) jälkeen kaikki illat menivätkin sitten pohjan miettimiseen ja suunnitteluun.

Tontilta kaivettiin 21 kuormaa kantoja ja samalla tuli ”puhdasta” pintaa koko tontille syyskuussa 2010.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *