Ikkunat ja ovet

Ikkunatoimittajaksi päädyimme valitsemaan lopulta Domuksen. Ulko-oviksi heidän kauttaan Kaskipuun ovet.
Me emme ottaneet ns.talopakettiin ikkunoita eikä ovia, vaan haluttiin itse kilpailuttaa toimittajat erikseen. Parhaaseen kolmikkoon lähinnä laadun ja ulkonäon suhteen pääsi Domus, Pihla ja Skaala. Etenkin kiinteissä ikkunoissa oli isoja eroja, miltä sisäpinnat näyttää… esim. Fenestralla ja monella muulla näkyy naulareiät karmeissa ja muutenkin olivat liian koristeellisia tms. Lopulta hinta-laatusuhde voitti- toivotaan että ollaan tehty tämän suhteen laadukas ja oikea päätös! Ikkunat ovat 4-lasiset,samoin ovet thermo-ovet. Ulko-oveen halusin sellaisen pitkän vetimen, mutta sen kanssa oven avaamisesta tuli rasittavaa ja kaikenlisäksi tuo vedin maksoi muutaman satasen. Ehkä pärjään ilman sitä…

Olohuoneeseen tulee 4 kpl ja keittiöön 2 kpl suht isoja kiinteitä ikkunoita kooltaan 220×100. Ruokailutilan ikkunat ovat 180x 100 ja niitä on 3. Lisäksi 2 lasista terassin ovea. Nämä kaikki ikkunat ovat samassa tilassa, ovat kiinteitä ja niihin en halunnut pintaan sälekaihtimia- joten niihin verhojen- modernien sellaisten keksiminen onkin haastavaa. Varmaan jotkut pimentävät ”rulla”verhotyyppiset olisi kuitenkin hyvä, kun noista ikkunoista koko päivän aurinko köllöttää… Mutta onneksi on aikaa vielä miettiä… 🙂

                            Tässä valitsemamme ulko-ovi, Kaskipuun Ounas

                            Varaston ovi, Harmaana Kaskipuun V03

                        Ja terassin ovet POAL- kokolasinen.

Ikkunat ovat harmaat ulkopinnasta ja sisältä valkoiset. Mietittiin myös pitkään että miten olisi harmaat sisältäkin, mutta sitten ajattelin,että seinien maalaaminen on hankalampaa, että valkoisen on helpompi sovittaa kaikkia eri värejä ja kyllästynkö sitten harmaisiin ikkunapokiin joskus? Toisaalta blogia valkoinen harmaja- lukiessani kuolaan juuri noita harmaita ikkunapintoja sisällä. Ovat hienot. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *