Ontelot paikoillaan

Ontelot on tosiaan olleet paikoillaan jo reilun viikon verran, mutta ollaan lomailtu viime viikko perheen kanssa mökillä, muumimaailmassa, junipackenissa, pietarsaaressa ja eilen asuntomessuilla. Huomenna alkaa taas normiuurastus miehellä, me lomaillaan pojan kanssa vielä ensi viikko ja sitten arki taas koittaa. Mutta onteloiden asennus meni onnistuneesti ja ensi viikolla pitäisi niille tehdä valu,samoin portaiden kohdalla on tehtävä jokin valu. Viime viikolla meidän yksi työmies teki takaosan täyttöjä, vielä ei päästy loppuun saakka, kun vastaava suositteli tekemään vasta ontelovalujen jälkeen ja kun tehty toistakin kerrosta- ettei työnnä koko kellarikerrosta nurin. Mutta edistystä silti!

Huomenna menen abl-laatoille suunnittelemaan ja pyytämään tarjousta. Samalla ajattelin piipahtaa vielä tulikivellä, kun vielä ruvettiin miettimään, jos takkoihin laitettaisiinkin vesiputket ja takkaa lämmittämällä niistä kiertäisi lämmintä vettä meidän käyttöön. Mutta ongelmana on se,ettei minua oikein tulikiven takoista mikään miellytä… Haluaisin siis olohuoneeseen yläkertaan modernin leivinuunitakan, enkä vuolukivipintaista ja messuilla ainakin sanoivat ettei kermansaven takkoihin saa yhtenäistä alaluukkua. Leivinuuninluukku on kuitenkin neliskulmainen. Haluaisin myös isommat laatat. No, ainut mikä voisi menetellä on nammi- mutta siinä taas on hintaa RistoMatti Ratian laattojen vuoksi ja eikä nekään niin hienot ole. En ymmärrä miksi eivät myy takkoja ilman pintoja, pelkkä tekniikka ja kivet. Täytyypä vielä selvitellä… ja tähän pakko purnuttaa… eilen asuntomessuilla haastateltiin jokaista takkaedustajan myyjää, sattui meillä kenties huono tuuri, mutta ainoastaan nunna-uunin myyjän kanssa olisimme tehneet kauppoja. Oikeasti ottaisivat töihin ihmisiä jotka tietävät jotain myytävistään tuotteista tai olisivat edes innokkaita palvelemaan tai ottamaan selvää.

Positiivista messuilla oli, että siellä oli erittäin hiljaista mielestäni, kaikissa taloissa mahtui hyvin katselemaan ja syömäänkin pääsi samantien. Viime vuonna Kuopiossa oli niin paljon ihmisiä ettei talojen katselu ollut enää mukavaa… Ja parasta koko reissussa oli – kiitos Lammi kivitalojen! 100e säästö, saatiin lammilta liput messuille ja yllätyksenä siellä välissä oli vapaavalintaiset ruoat, viinit, kahvit+ leivonnaiset ja virvokejuomat. Laskettiin että säästettiin tosiaan 100e, ja se on paljon se! Oikeastaan sisustukseen tai omiin kaluste ja pintasuunnitelmiin ei tullut muuta kuin varmistusta, että näin minä haluan tehdä ja tuollaista ei ainakaan. Mutta katsotaan, vielä voi mieli muuttua.

Mutta yksi ongelma on meilläkin, nimittäin ikkunat ja ovet. Meidän ikkunat ja ovet on tilattu helmikuussa ja toimitus vkolle 33. Viime viikolla soiteltiin ja yritettiin muuttaa tilausta hieman myöhemmäksi, niin eipä löytynyt koko tilausta. Kiva! asia on nyt selvittelyssä, kun kaikki asianomaiset ovat lomalla, mutta saavat kyllä syyskuuksi meille ikkunat  ja ovet väsätä! Tätä tämä rakentaminen siis on parhaimmillaan… 🙂 Joten ei muuta kuin sorvin ääreen- lähdetään siivoilemaan tontille.

Tässä vielä kuvaa ontelolaatoista ja tontin takaosasta, mitä en juurikaan ole kuvannutkaan.

                             Kerettiinpä matkalla piipahtaa Yyterissäkin, ihana ranta!

2 vastausta artikkeliin ”Ontelot paikoillaan

  1. Moikka! Kiva kun käyt lukemassa :)Meillä on ollut taas nettikatko, enkä puhelimella ole kommentteja jaksanut näpytellä. On tiilerilläkin malleja, mutta mies haluaisi nyt tuon vesikiertosysteemin takkoihin, muurarimme ei vain ole niistä innostunut. Tiilerin takat tai tulikiven- tällä viikolla olisi hyvä päättää, kun tulikiven takat saa messutarjouksena ilman rahtia. Uunisepilläkin oli kyllä kivoja malleja… 🙂 taitaa olla liikaa valinnan varaa… tsemppiä rakentamiseen!

  2. Hei! Bongasin teidät täältä netin syövereistä 🙂 Alkutohinoita mennään meilläkin puurakentamisen merkeissä. Takka on hakusessa täälläkin ja oikeastaan SE on löytynytkin Uunisepiltä, kunhan käydään vielä livenä kaikki läpi…Oletko katsonut Tiilerin mallistoa, löytyykö sieltä mieleistä? Meille olisi löytynyt, mutta vain suoralle seinälle, mutta kun me tarvitaan kulmatakka…Uuniseppien takalla ollaan lämmitetty tarkalleen 8 vuotta nykyistä kotia ja hyvillä mielin jätetään tulisija seuraaville asukkaille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *