Kodinkoneet

Lauantai käytettiin kodinkoneiden kartoitukseen ja yläkerran keittiö-ruokailutila-olohuone laatan löytymiseen. Huoh! kaikenlaista myyjää sitä onkin kodinkonemarkkinoilla… kannattaisi panostaa palveluun muutamassa liikkeessä, mutta ei niistä sen enempää. Tänään mies on korjannut toista vanhempaa autoamme, joka päätti tiputtaa pakoputken ja lyödä takajarrut lukkoon. Joten nyt tuli meille raksavapaa viikonloppu. Minä olen ulkoillut kahden pikkupojan kanssa koko päivän, niin että poskia ihan kihelmöi vieläkin. mikäpäs sitä aurinkoisessa ilmassa on ulkoillessa! Siivosin autonkin talven pölyistä, joten hyvä mieli kuitenkin! huvittavaa että on aina huono omatunto omasta raksasta, samalla tavalla kun oikeasti esim. sairastaa leipätyöstä…

Edellisessä keittiössämme oli siemensin kodinkoneet ja olin niihin erittäin tyytyväinen ja malleja katsellessa katsoin vaan siemensiä, joten ei auta, sellaiset meille tulee. Integroitu mikro sekä erillisuuni, johon haluan pyrolyysitoiminnon sekä paistomittarin ja teleskooppikiskot. Induktioliesi varmastikin 60cm, vaikka leveämmätkin olivat kauniita. Mutta hintakin aika suolainen ja levyjä kuitenkin samanverran. Astianpesukoneen ajattelin integroida kokonaan tai puoliksi, puoliksi luultavimmin parempi meille, kun tulee listavetimet keittiöön, ettei tarvise astianpesukoneen kohdalle laittaa kunnon vedintä, kun listavedin huono kodinkoneiden käytössä. Viinikaappi on harkinnassa, mutta luultavimmin sekin voisi olla alakerrassa, koska muuten haluaisin sen integroituna- ovat mielestäni niin rumia. Ja toisaalta meidän 1-2 viinipullolle on aika tyyristä ostaa oma kaappi… 🙂

Kuvat siemensin kotisivuilta:

Jääkaapiksi olen kaavaillut Festivon 75CF  kylmiöpakastin, koska meillä on täällä vuokrakämpässä korkea aeg:n  pystypakastin, jota kaavailin uudessa kodissa tekniseen tilaan. Joten keittiössä olisi vaan ihan tarvittavat esim. jäätelö. Muuten tuo festivo on vain n.40l isompi tilavuudeltaan kuin normaalit 60cm jääkaapit. Tykkään kuitenkin kun on hieman leveämpi ja ulkonäkökin miellyttää. Lisäksi siitä löytyy tuoresäilytys, joka on 0asteinen esim.kaloille ja lihoille ihanteellinen. Väriltään varmaankin harmaa, vaikutti hyvältä eikä jää niin helposti sormenjälkiäkään kuin rosteriin. 

Kuva festivon sivulta:

Näillä jatketaan keittiön suunnittelua!

Lisäksi pitää hankkia pesukone, kuivausrumpu ja kuivauskaappi, kun aiemmat lahjoitettiin eteenpäin vaikka eivät kovin vanhoja olleetkaan, mutta turha kahta vuotta seisottaa. Edelliset pesukone ja kuivausrumpu olivat aeg:n, nyt katselin niitäkin siemensiltä. Pesukoneen toiveet 8kg, 1600 linkous, lyhyet pesuohjelmat ja kuivausrummussa lämpöpumpputekniikka. Mutta näitä ei liene ihan vielä ole tarvis hankkia!

Tässä vielä yksi vaihtoehto yläkerran laataksi, RTV Oxyd Silver 400x800cm. Koko, pinnan tuntu ja väri miellyttää, kuviollisuus ja värinvaihtelut vielä mietityttää… hinta on tällä kohdallaan, mutta miten yhden laatan löytyminen on niin vaikeeta!

5 vastausta artikkeliin ”Kodinkoneet

  1. Meillä myös Siemensin koneet, kuten oli edellisessäkin asunnossa ja ne on ihan huippuja! Toinen setti myös pesukoneesta ja kuivausrummusta, edelliset jätettiin uudelle omistajalle. Se Siemensin kuivausrumpu lämpöpumpputekniikalla on todella hyvä ja energiakulutus ihan mini.
    -elli

  2. Meilläkin kodinkoneet on olleet pinnalla viikonloppuna kun täällä oli raksamessut. Saatiinkin sieltä hyvät alet ja kodinkoneet on tilattu! Meillä merkkeinä Miele ja Aeg ja kuivauskaapissa Electrolux. Laattoja on meillä valittu viime heinäkuusta lähtien ja NYT on lähes kaikki laatat saatu valittua… 🙂

    • Meillekin varmaan tulee kuivauskaapiksi electrolux. Joo en uskonut miten vaikeaa laattojen valitseminen on, tai siis ei olisi vaikeaa jos hinnalla ei olisi väliä ;)Hyvältä näyttävät valintasi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *