Saunaa

Rakas mieheni on ollut ahkera! Saunassa on paneelit, valitsimme saunaan STS profiililla 15x 120 tervaleppäpaneelia, jotka haimme Suomen tervaleppä Oy:sta suoraan Vantaalta. Ollaan oltu erittäin tyytyväisiä paneelien laatuun ja muutenkin palvelu on ollut loistavaa ja tavaraa hyvin saatavilla! Nyt pitäisi vaan päättää laittaako parafiiniöljyä vai ei? Haluan muuten saunan jäävän puunväriseksi, koska meillä ei missään muualla kuin keittiön tasoissa ole varsinaisesti puuta, ja jotenkin kaikki sävytetyt saunat eivät vaan ole mun juttu… ainut ihan vaaleaksi voisin kuvitella sävyttäväni, mutta puhtaanapito mietityttää siinä. No katsellaan, tuoksu on ainakin ihana- koko alakerrassa!

Yksi kuva keskeneräisestä saunasta…

Tajusin juuri kuvaa katsoessani, että kattopaneelit tuli muuten sitten väärinpäin, koska suihkuhuoneen puolelle tulevat vaakaan ja nyt tuolla saunassa ovat kohti ikkunaa… se siitä yhtenäisyydestä! no ei auta, ei kyllä puretakaan… 🙂 jospa niihin ei saunomisen tohinoissa kiinnittäisi niin huomiota!

Kait se olisi lähdettävä nukkumaan! öitä!

10 vastausta artikkeliin ”Saunaa

 1. Luin tuosta parafiiniöljystä aika paljon viime viikolla kokemuksia, kyllä sitä ilmeisesti vaan kannattaa kuitenkin laittaa, vaikka eriäviäkin mielipiteitä on 🙂 Mutta ei siis omaa kokemusta- vielä 🙂 Vasta väliseinät nousemassa 😀 Ja saunamateriaalikin hankkimatta, pitääkin tutustua tuohon Tervaleppäfirmaankin 🙂

  • Me ollaan jo tässä välissä käsitelty nuo seinät ja katto valkoisella saunasupilla, joten jäi nyt parafiini laittamatta… mutta jos valkoisen haluaa,kannattaa laittaa haapaa ja sitten vahata, tuo ei ole niin hyvä,joutuu laittamaan monta kerrosta ja sitten tulee musta ehkä liian käsitellyn näköinen. Mutta on mitä on… teillekin on tulossa kivannäköinen talo, olen käynyt blogianne lueskelemassa! 🙂

 2. Kivan näköistä. Eikö kannata rimoittaa pesuhuoneen katto ja kääntää paneeli sielläkin saman suuntaisesti? Korkeutta tuo ei juurikaan muuta, mutta lisää yhtenäisyyttä.
  Minä vedin Supi saunasuojalla seinät ja katon, se ei värittömänä muuttanut paneelien väriä mitenkään. Parafiiniöljyä vedettiin lauteisiin ja se tummentaa joksikin aikaa lauteet jonkin verran.

  • Moikka! Olisi varmaan kannattanut, mutta sitä vähän häiritsi jo aloitettu pesuhuoneenkin katto (ei näy kuvassa) ja sitten se että tila on yli 4m pitkä eikä olisi saatu yhtenäisistä paneeleista. Mutta onneksi on saunan ja tuon pesuhuoneen välissä tuo palkki ja olen ajatellut savunharmaata lasia, joten ei sitten niin korostu tuo paneeleiden erisuuntaisuus. Mietin just että mielestäni ohjeistin miestäni toisin ja hän tietysti väittää että käskin laittaa ne panelit noin… 😉 no tekevälle sattuu! ja kiitos suojausinfosta, täytyy nyt vielä miettiä mitä tehdään!

 3. pikkuisen muokattuna uudelleen…

  Vaaleista saunoista sen verran, että meillä nykyisessä kämpässämme vahasin kuultovalkoiseksi saunan seinät ja katon sekä pesuhuoneen katon. Toi pieneen saunaan todella paljon tilan tuntua. Vahauksesta on mennyt nyt noin vuosi tai puolitoista ja mitään jälkiä ei ole seinään jäänyt. Siistin näköistä eikä ainakaan ime likaa (hikeä). 🙂 Seuraavaankin tulee vaalea sauna.

  • Tuon juuri halusinkin kuulla, että näkyykö hiki tms. koska me saunotaan lähes päivittäin ja hikoillaan kovasti… Onko teillä lauteetkin vaaleksi käsitelty? Jotenkin kiehtoisi tuo vaalea… :)kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *