Puutalo vai kivitalo?

Puutalo vai kivitalo, siinäpä vasta olikin pulma. Ihan aina ollaan kivitalosta haaveiltu, pyöreine ikkunoineen… mutta onko liian kallis meidän budjetille? Tonttimme alueella kaikki lähitalot ovat puutaloja. Haaveilin Kannustalon aurora- tyyppisestä talosta ja alkuun otinkin yhteyttä Kannustalojen edustajaan ja yhdessä suunnittelimme erilaisia pohjaratkaisuja, jotka myös kilpailutimme muilla puutalotoimittajilla. Kuitenkaan en ihan ollut täysin tyytyväinen pohjiin ja jotain uupui. Myöskin loiva ylämäkirinne toi omat haasteensa ja neliömäärät vaan kasvoi.

Sitten ajattelimme, että vertaillaan nyt vielä se kivitalokin kun kerran pohjakerros on joka tapauksessa muurattava. Lammikivitalon edustajan kanssa juteltuamme hän suositteli arkkitehdin käyttöä ja lopulta päädyimme palkkaamaan arkkitehdin, joka oli loistava, mutta ikävä kyllä hyvin kiireinen- joten aivan täysin en tyytyväinen ollut. Oli todella kurjaa odotella yhtä ikkunan muutosta viikkoja ja soitella jatkuvasti perään. Mutta saatiin lopulta mitä haluttiin. Hinta ei todellakaan ollut edullisempi, mutta ei nyt niin älyttömästi puutaloa  kalliimpikaan, koska mies pääasiassa itse tekee rungon. Mutta hitaampaa ja työläämpää kivitalon rakentaminen on, mutta kivitalo on kivitalo. Poikamme on ollut kovin huolissaan jo pitkään, että rakennetaanhan uusi talomme tiilistä- ettei vaan susi saa puhallettua sitä nurin. Kolme pientä porsasta on ollut lukemistossa useaan otteeseen. 🙂

Kilpailutettiin vielä eri kivitalotoimittajia, mutta päädyttiin lopulta Lammiin. Vaikkakin kaupat olivat lähellä kaatua, kun saatiin pari tuntia taistella talopaketista. Haluttiin kilpailuttaa itse ovet ja ikkunat sekä vesikate, mutta näiden poistaminen heidän tarjouksesta ei helppoa ollutkaan, mutta miehen sinnikkyydellä onnistui. Joten me ainakin oltiin tyytyväisiä, myyjästä en niin tiedä…! 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *