Ilmastointia…

Meillä on siis ilmastointihommat hyvällä alulla, tosin vasta yläkerran osalta… Alakerrassa on työhuoneen ja wc/vaatehuoneen väliseinä valmiina. Alakerrassa ei sitten olekaan kuin pesuhuineen ja kodinhoitohuoneen väliseinä ja wc:n ja vaatehuoneen välinen pieni seinä. Ensi viikolla saadaan ne ehkäpä valmiiksi.

Kovasti mietin portaiden kaiteita, tehdäänkö kivistä vai lasista… lasi toisi ihanaa avaruutta ja valoisuutta, mutta maksaa aikasta paljon. Varsinkaan kun ei ole kyse pelkistä kaiteista vaan yläkerrassa portaiden reunukset ympäri, kun on keskellä olohuonetta ja ruokailutilaa. Täytyisi mitata montako metriä tulee ja kysyä hintoja. Mulla ei ole mitään hajua mitä lasikaiteet maksavat metri! Kuitenkin tiedän ettei ole halpaa 🙂 Kiviä olisi kuitenkin tuossa valmiina laitettaviksi, joten ehkäpä kallistun kiven puoleen. Mutta katsotaan nyt!

Tänään ollaan jo käyty taas pojan kanssa siivoilemassa raksalla, tylsää kun ulkona sataa kaatamalla vettä. Poika ei viihdy sisällä, ainut hauska juttu oli makkaran paistaminen kaminassa ja hetken rakenteli autoille jotain ratoja, mutta kotia oli lähdettävä. Kaminasta tulee kyllä ihanasti lämpöä! 

                                      Hyvä makkaranpaistouuni 🙂

                               Ilmastointisälää…

                            Jotain jo yläpohjassakin…

Tänään pääsen joukkueen pikkujouluihin ja sinne väsäsinkin jo valkosuklaajuustokakun, heti aamusta! nam!

Mukavaa viikonloppua!

3 vastausta artikkeliin ”Ilmastointia…

  1. Lasissa kyllä heti näkyy lika, varsinkin kun aurinko paistaa kirkkaasti. Siinä olet aivan oikeassa!:) Teille nuo harkkokaiteet sopivat mukavasti, kun valoa näyttää tulevan reilusti jokatapauksessa. Oma portaikko alakertaan oli niin pimeä, että oli pakko keksiä ratkaisu, jolla valon määrän saisi maksimoitua.

  2. Moikka Johanna!
    Olenkin käynyt blogissasi jo aiemmin ihailemassa tekemiänne lasikaiteita ( ja kaikkea muutakin :))! Itseasiassa en kerennyt koko vertailua tekemään, koska hätähousuina osa portaiden kaiteista on jo nyt tehty ja kivestä…katsotaan nyt millainen siitä tulee ja ehkä kuitenkin käytännöllisempi meille kaikin puolin, niin hinnan kuin puhtaanapidonkin kannalta!

  3. Lasista ja rosterista saa itsetehden edullisesti kaiteet (siis edulliset lasirosterikaitet). Mutta pellepelottaman taidot ja suhteet on silloin eduksi. Meillä kustannukset jäivät noin 1/4 osaan saaduista tarjouksista itsetehden. Jos pohdit itse tekemistä, kannattaa selvittää lasin neliöhinta ja kiinnikkeiden hinta (lasiliike) + mistä rosteri? + kuka hitsaisi? Blogissani löytyy kuvia & tarinaa meidän kaiteista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *